Program / Foredrag om flagermus

Foredrag om flagermus

Mandag den 15. januar
Foredrag om flagermus


Biolog Julie Dahl Møller vil denne aften komme og fortælle om og vise billeder af de eventyrlige flagermus. De har altid grundet deres adfærd og udseende tiltrukket sig menneskenes fantasi på både godt og ondt, nok mest ondt. Det er egentlig uretfærdigt, for de er ’bare’ ganske almindelige pattedyr, dog med den usædvanlige evne at de kan flyve – og det er bl.a. netop det, der gør dem så spændende.
De fleste ved, at de jager insekter i nattens mulm og mørke ved at orientere sig ved hjælp af ekkolokalisering og på den måde få et præcist billede af, hvor deres byttedyr befinder sig. De større flagermus bruger også synet og hørelsen til dette.
Alle flagermus er fredede og genstand for utallige undersøgelser, der har til formål at øge vores viden om dem, deres udbredelse, deres adfærd, deres levevis mm. Mange ved også, at man i forsøget på at bestemme de enkelte arter bruger såkaldte flagermusdetektorer, der omsætter de høje og forskelligartede lyde, flagermusene i flugten uafbrudt udstøder, til hørbare lyde for os mennesker.
Om dette og meget mere skal vi høre i aftenens foredrag.Mødested og -tid: Ejby Medborgerhus, Gemsevej 19 i Ejby, kl. 19.00 til
ca. 22. Medborgerhusets medlemmer er også inviteret og på samme vilkår som Natur-Østs medlemmer.
Pris: 35 kr. for kaffe/te, hjemmebagt kage og leje af udstyr. Vand kan købes på stedet.
Tilmelding: Senest torsdag den 11. januar til Svend-Erik, Ebba eller Kenneth.
Foredragsholder: Julie Dahl Møller
Arrangører: Svend-Erik og Kenneth


Foreningen Natur-Øst