Program / Sensommertur til Orø

Sensommertur til Orø

Søndag den 13. august
 
Vi skal i år besøge Orø sammen med MidtNatur på vores fælles ø-tur.
    Orø ligger i Isefjord. Øen er 15 km2 stor og har omkring 1000 indbyggere. Orø betjenes af to færgeruter, en fra Hammer Bakker og en fra Holbæk. Næsby, den nordligste af øens 4 byer, er et besøg værd. Her er der mange fine gamle gårde.
    Der er 1200 sommerhuse på øen, men også store naturområder. Især den østlige og den nordlige del med de store strandenge er bemærkelsesværdig. Vi skal følge de smukkeste partier af Omøs 14 km lange naturstier.
    Salvig på øens nordside er en lavvandet og stenet bugt, hvor der er gode chancer for at se svømmefugle, måger, vadefugle og måske sæler.
    På Børrehoved er der mulighed for at se spændende overdrevsarter som Dansk Astragel og Seglblad.

 

Mødetid og -sted:    Ølby Station kl. 8.00, der køres fra Orø igen ca. kl. 15.40, hjemkomst i Ølby ca. kl. 18.

Medbring:                 Mad og drikke til hele dagen, praktisk tøj efter vejret, kikkert, stol, evt. vandrestav. Der er kaffe/te, øl og vand på bussen.

Pris:                         350 kr. pr. person.

Tilmelding:               Tilmelding starter 16. marts kl. 8 og slutter 16. juni, og alle bliver listet efter ”først til mølle” – princippet, uanset foreningstilknytning. Husk at MidtNaturs medlemmer er meget hurtige den første tilmeldingsdag, så vil I med på ø-tur, skal I være kvikke. Alle skal tilmelde sig hos Jon Feilberg på 4015 0598. Hele beløbet indsættes efter bekræftet tilmelding på konto 6823-0001029601. Skriv blot jeres navne på tilmeldingen, kontoen er reserveret til Orø-turen.

Turledere:                                       Jon og Karen Margrethe

Foreningen Natur-Øst