Program / Forårstur til Vejlerne, Thy og Mors

Forårstur til Vejlerne, Thy og Mors

Forårstur til Vejlerne - Thy - Mors

Mandag den 29 april - fredag den 3. maj
 
Årets forårstur går til Vejlerne i Han Herred, Thy Nationalpark og Mors.

Vejlerne er et stort reservat på 5.600 ha, der rummer Skandinaviens største samlede rørskovsområde og Danmarks største græsningsenge. Her får vi mulighed for at se (eller høre) rørdrummen, skestorken og mange andre fuglearter, såsom havørn, trane, klyde, brushane, kobbersneppe, skægmejse, rørvagtel og mange slags andefugle.

 
På Mors skal vi bl.a. besøge molerklinten Hanklit samt Agerø, hvor vi håber at se de sidste lysbugede knortegæs, inden de tager nordpå. Vi kører gennem Thy nationalpark, hvor vi ved Tvorup Klitplantage forhåbentlig kan se traner og ellers nyde den smukke natur. Ved Bulbjerg beundrer vi det smukke landskab og riderne, ved Thorup Strand skal vi se fiskerbåde trukket op på land, og vi går en tur ved den smukke Fosdalen, der skærer sig ned i Lien. Vi satser på, at der bliver tid til et besøg ved de store og meget omtalte vindmøller i Østerild.

På op- og hjemturen gør vi holdt ved et par gode naturlokaliteter og vi vil spise aftensmad et sted på ruten, inden turen afsluttes i Køge kl. ca. 20.30

Jon vil være vores botaniske leder.

Pris: 4.500 kr. per person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse kr. 1.200,- 

I prisen indgår bustransport, hotelophold på Hotel Klim Bjerg, helpension, og aftensmad den sidste dag.

Drikkevarer for egen regning og madpakke til den første dag skal man selv medbringe.

Tilmelding senest 15. februar ved indbetaling af depositum på kr. 1.000 på reg. nr. 1551 kontonr. 1900978. Ønskes eneværelse bedes man oplyse dette samtidigt.

Restbeløb indbetales senest 1. april.

Mødested: Køge station kl 9.00 den 29 april (husk madpakke til 1. dag)

Hjemkomst: Køge station den 3. maj kl. ca. 20.30

Du kan evt. undersøge mulighed for Flextrafik i din kommune til Køge Station, nu hvor parkeringsforholdene er dårlige. Gå ind på følgende link:

https://www.moviatrafik.dk/flexkunde/typer-af-flextrafik/flextur

eller skriv “Flextur” på Google. Du skal oprette dig som kunde med Nem-Id og have et betalingskort for at kunne bruge ordningen.

Arrangører: Karen Margrethe, Per og Ebba.

 
Foreningen Natur-Øst